ACI & Zaklada Vaša pošta

Potaknuti velikim odazivom djece te donatora i sponzora Zaklade Vaša pošta, a posebno veseljem i prekrasnom atmosferom koju smo doživjeli protekle godine na druženju u ACI marini Cres, ACI i Zaklada „Vaša pošta“ i ove godine, 5. listopada, organiziraju jedrenje i druženje sa štićenicima dječjih domova te sponzorima i donatorima Zaklade Vaša pošta.

 

Štićenicima dječjih domova iz Primorsko-goranske županije, Pule i Karlovca pridružit će se ove godine i štićenici dječjeg doma iz Hrvatskog Leskovca. Jedrit će se uz pratnju iskusnih skipera akvatorijem opatijske rivijere i družiti u ACI marini Opatija (u Ičićima).

 

U Republici Hrvatskoj u 30 dječjih domova odrastaju djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi. S obzirom na životne okolnosti, većina štićenika s navršenih 18 godina mora započeti samostalan život što im, bez pomoći društva i osiguranog zaposlenja, predstavlja velik izazov. Hrvatska pošta je 2010. godine osnovala Zakladu „Vaša pošta“ kako bi im olakšala početak samostalnog života te im osigurala financijsku pomoć u tom zahtjevnom razdoblju.

ACI d.d. u ulozi sponzora Zaklade aktivno podržava ovu hvale vrijednu akciju uplaćujući na ime djece – štićenika police životnog osiguranja. Sakupljeni iznos štićenicima domova isplaćuje se kao svojevrsna renta u trenutku napuštanja doma kako bi mogli podmiriti osnove životne troškove do pronalaska zaposlenja.

ACI d.d. je do sada potpomogao petoro djece koja su odrastala u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi a koja su započela svoj životni put dalje sama.

Nadamo se da ćemo svojim primjerom potaknuti i druge poslovne subjekte i poslovne partnere da se pridruže i podrže rad Zaklade „Vaša pošta“.

 

ACI marine

Odaberi regiju:

Odaberi marinu:

Pregledaj marinu

ACI top novosti

Arhiva novosti