Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017

I ove godine vozi se najljepši i najtiši rally na svijetu. Četvrti po redu međunarodni “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017” starta tradicionalno u Istri, u Rovinju 31.5. i trajat će do 7.6. s ciljem u Zagrebu.

Čak osam dana vožnje rutom dugom 1300 km kroz predivne krajolike vodi preko 5 otoka i 6 nacionalnih parkova uz mnoštvo atrakcija na ruti koja je i službena “Zelena električna magistrala” s električnim punionicama. Tijekom relija, vozila će se puniti na javnim punionicama, Tesla Super Chargerima i na mobilnim DC chargerima prikopčanima na mobilni battery pack od 1+1 mwh.
Poreč, Rovinj, Hum, Kringa, Beram, Vodnjan, Pula, Brijuni, Opatija, Senj, Krk, Cres, Lošinj, Pag, Paklenica, Zadar (Pozdrav Suncu i Morske orgulje), Šibenik, Krka, Vransko Jezero, Split, Smiljan, Plitvička Jezera i Zagreb, zaustavne su točke ove električne avanture.
Nijedna lokacija nije odabrana slučajno već da pokaže ono najbolje što hrvatska nudi. U Istri će se posjetiti Buzet, grad tartufa, Hum, najmanji grad na svijetu po Guinnesu, zatim Beram i crkvicu s čudesnom srednjevjekovnom freskom “Dance Macabre”, a u Vodnjanu istarsku crkvu Sv. Blaža u kojoj se nalazi najveća svjetska zbirka potpuno očuvanih tijela čak 600 kršćanskih svetaca iz čitavog svijeta.
U Poreču će se održati službeno akreditiranje natjecatelja te dodjela natjecateljskih brojeva, road bookova i obaviti službeni start relija. U Puli će vozila biti parkirana pored najočuvanijeg rimskog amfiteatra u Europi a brodom će se vozilaprebacitina Brijune, Nacionalni park koji su za svoj odmor koristili brojni kraljevi, predsjednici i poznate ličnosti iz čitavog svijeta.
Centralnom Istrom, mini Toscanom, provest će se do bajne Opatije, prekrasnog renesansnog Monte Carla na Jadranu te do Senja, poznatog po glasovitoj buri gdje se na rivi uz more, nalazi i jedan od najljepših Tesla Superchargera.
Prekrasan pogled pruža se s Krčkog mosta preko kojeg će Tesla vozila stići na otok Krk, a posebno unajmljenim trajektom vozila se prebacuju s otoka Krka na otok Cres , poznat po centru za Bjeloglave supove Caput Insulae Beli u kojem se nalazi velika kolonija Bjeloglavih supova s gnijezdima na najnižoj nadmorskoj visini u svijetu.

Tesla Rally posjetit će prekrasnu ACI marinu Cres u kojoj će se natjecatelji i odmoriti te uživati u novouređenom restoranu Mistral.

Na lošinjskom aerodromu održat će se i „speed race“ te ispit spretnosti za sveuku-pno bodovanje u kojem se osim točnosti, spretnosti i brzine mjeri i potrošnja energije.
Vožnja se nastavlja preko otoka Paga s čudesnim mjesečevim krajolicima gdje brojni auto proizvođači snimaju svoje reklame, a gdje se nalazi i Lun, najstariji europski maslinik po kojem se dopušteno kretati isključivo pješice ili sa električnim mini vozilima. Nezaobilazna zaustavna točka je i Grad Zadar sa kultnom instalacijom solarnih panela “Pozdrav Suncu” i Morskim Orguljama, mjesto je to fotografiranja u sumrak kojeg je Alfred Hitchock okarakterizirao najspektakularnijim na svijetu.
Nacionalni park Krka sa svojim čudesnim slapovima rijeke Krke, mjesto je prve hidrocentrale po Teslinim nacrtima, otkud je među prvima u svijetu 28.8.1895. potekla struja prema 14 km udaljenom gradu Šibeniku. Grad Split je lokacija punjenja na Tesla Superchargeru, a stara gradska jezgra unutar 1200 godina stare Dioklecijanove palače prava je povijesna riznica s mnoštvom uskih uličica i originalnim pločnicima i spomenicima iz rimskog doba. Na 400 km dugom putu prema Zagrebu obavezno je zaustavljanje u rodnom mjestu Nikole Tesle, u Smiljanu, gdje će se vozila puniti strujom a natjecatelji hranom i pozitivnom energijom. Posjetit će se i nacionalni park Plitvička jezera, jedan od najljepših Nacionalnih parkova svijeta s čudesnim jezerima i slapovima u stoljetnoj šumi. Cilj je na glavnom gradskom trgu bana Jelačića u Zagrebu, u noćnim satima, gdje se narednog dana održava „speed race“ te ceremonija proglašenja pobjednika.
Na prošlogodišnjem Tesla Rally-u sudjelovalo je 60 električnih vozila sa vozačima iz svih krajeva svijeta redom entrepreneuri novog kova, inženjeri te vodeći ljudi u svojim životnim i radnim sredinama. No prije svega zaljubljenici u prirodu, prirodnu prehranu i uživanje u životu.

za sve informacije o reliju : www.nikolateslaevrally.com.hr, e-mail:info@evablue.eu

ACI marine

Odaberi regiju:

Odaberi marinu:

Pregledaj marinu

ACI top novosti

Arhiva novosti