Najveće jedriličarske zvijezde na regati s pet zvjezdica u ACI marini Rovinj

Na Adris 44Cupu jedrit će pobjednici America’s Cupa i osvajači olimpijskih medalja Tom Slingsby, Ed Baird i Iain Percy

 

Od 29. svibnja do 2. lipnja Rovinj će ugostiti jedno od najprestižnijih svjetskih jedriličarskih natjecanja – Adris 44Cup. Organizatori regate, Sail La Vie i JK Maestral pod pokroviteljstvom Adris grupe, i uz partnerstvo ACI d.d., u nedavno otvorene Grand Hotel Park i ACI Marinu Rovinj, dovode regatu klase RC44 kao dijela vrhunskog regatnog toura.

44Cup svjetska turneja, sastoji se od pet regata koje se održavaju na različitim lokacijama diljem svijeta poput Palma de Mallorce, Porto Cerva i Bermuda, a ove godine toj se elitnoj skupini destinacija pridružio i Rovinj. Na taj način nastavlja se uspješna rovinjska priča o vrhunskim regatama, najvećim jedriličarskim zvijezdama i izvrsnosti koja traje više od tri desetljeća. Rovinjski su akvatorij tijekom dugogodišnje povijesti regata tako isprobali najveći majstori poput Russella Couttsa, Petera Gilmoura, Paula Cayarda, Deana Barkera, a ove godine kremu svjetskog jedrenja koja stiže u grad Svete Eufemije predvode tri imena.

Jedan od njih je pobjednik najprestižnijeg jedriličarskog natjecanja America’s Cupa 2013. i osvajač olimpijskog zlata 2012. Australac Tom Slingsby koji će biti taktičar na jedrilici Nika, slijedi osvajač America’s Cupa 2007. Amerikanac Ed Baird koji će biti taktičar na jedrilici Peninsula Petroleum te dvostruki olimpijski pobjednik Britanac Iain Percy koji će biti trimer na jedrilici Artemis Racinga.

‘Hrvatsku sam upoznao kroz jedrenja u Splitu i na Hvaru gdje sam imao sjajna iskustva. Veselim se regati u Rovinju jer su mi pričali kako je riječ o gradu s velikom jedriličarskom tradicijom‘, poručio je Tom Slingsby nakon završetka regate u Crnoj Gori na kojoj je s Nikom osvojio drugo mjesto.

Posebnost 44Cupa su brodovi koji nose potpis jednog od najslavnijih jedriličara u povijesti Russella Couttsa te vlasnici koji su na regatama kormilari. Na devet jedrilica koje dolaze u Rovinj vlasnici su većinom uspješni poslovni ljudi poput Šveđanina Torbjörna Törnqvista, Britanca Johna Bassadonea ili Novozelanđanina Chrisa Bakea.

Adris 44Cup u Rovinju, prava regata s pet zvjezdica, bit će praznik jedrenja i vrhunskog turizma

„Ovim vrhunskim događanjem Rovinj i Hrvatska još će se jednom potvrditi kao poželjne sportske i turističke destinacije. Pokazali smo da je za razvoj vrhunskog turizma nužno ulaganje u visokokvalitetne smještajne jedinice i organizacija prepoznatljivih evenata u čemu je Adris predvodnik u hrvatskom turizmu. Ovogodišnji RC44 nije samo vrhunsko natjecanje, već prigodno obilježavanje dovršetka uređenja jedne od najluksuznijih zona na Jadranu, zone Monte Mulini. Novootvoreni Grand Park Hotel Rovinj i nova ACI-jeva marina bit će savršena kulisa ovog svjetski poznatog događaja.“, istaknuo je predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

Adris grupa podržava vrhunska sportska natjecanja kao dio poslovne strategije poticanja izvrsnosti u svim područjima poslovanja. Podsjetimo, Rovinj je pod pokroviteljstvom Adris grupe i uz partnerstvo ACI-ja, 2006. godine ugostio ACI Match Race Cup, svjetsku jedriličarku elitu kroz Adris RC44 Cup (2011) i Adris RC44 World Championship (2012). Ovogodišnje uvrštavanje u kalendar još je jednom potvrdilo Rovinj kao luksuznu turističku ali i prepoznatljivu sportsku i nautičku destinaciju kojoj se najveće svjetske regate, sa zvijezdama iz America’s Cupa ili Volvo Ocean Racea, vrlo rado vraćaju pa se krajem svibnja i početkom lipnja očekuje desetak brodova, stotinjak jedriličara i tisuće ljubitelja ovog sporta koji će biti vezani u prvoj ACI-jevoj marini s 5 sidara koja je otvorena u travnju .

Najmodernija, a po mnogima i najljepša marina nautičkog turizma na Jadranu, ACI marina Rovinj koja najvišim standardima dizajna i tehnološkim rješenjima može ponosno stati uz bok elitnim svjetskim destinacijama povijesno je najveća ACI-jeva investicija kategorizirana s 5 sidara; a može se opisati u četiri riječi: ljepota, luksuz, inovativnost i sigurnost.

Minimalistička arhitektura idealno se uklapa u prostor i okoliš, koristi najmodernija tehnološka i infrastrukturna rješenja, s vrhunskom razinom usluge i bogatim sadržajima koji na 1400 m2 pružaju niz funkcionalnih servisa kao i tehničkih i tehnoloških rješenja spremnih zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih nautičara. Dva prostrana bazena marine broje 196 vezova koji na godišnji vez mogu primiti plovila do 35 m dužine, a u tranzitu i ona do 100 metara, što Rovinj čini sigurnom lukom i za velike jahte kao i idealnom destinacijom za sudionike ove prestižne regate.

Fotografije: Martinez

ACI marine

Odaberi regiju:

Odaberi marinu:

Pregledaj marinu

ACI top novosti

Arhiva novosti