Ministar Cappelli u Rovinju

Objavljeno: 03.11.2017

Kategorije:Istaknute vijesti, Najčitanije

Ministar turizma Gary Cappelli posjetio Rovinj i obišao gradilište ACI marine Rovinj

Ministar Cappelli obišao gradilište hotela Park i ACI marine u Rovinju.

Hrvatski turizam ostvario je ovog vikenda povijesne turističke rezultate. Dugo najavljivani i iščekivani rekord od 100 milijuna noćenja tako je po prvi puta u hrvatskoj povijesti zabilježen i u sustavu eVisitor koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew).

„Iznimno smo ponosni što smo ostvarili ovako veliku i povijesnu brojku i na taj način još jednom potvrdili da je Hrvatska uistinu hit turistička destinacija. Rezultat je to rada i suradnje svih dionika u turizmu te vam stoga svima čestitam na ovom povijesnom rezultatu za hrvatski turizam“, izjavio je ministar Cappelli te nadodao: „Ovaj rezultat ujedno je potvrda da se turizam u Hrvatskoj ne događa, već da se uz kvalitetno planiranje, marketinške aktivnosti i organizirani rad tijekom svih dvanaest mjeseci mogu napraviti veliki iskoraci. Hrvatska jest i može biti puno više od ljetne destinacije, a za to imamo potvrdu u velikom broju novih i kvalitetnih ponuda te odličnim rezultatima u pred i posezoni.“

Posjetivši Istarsku županiju koja zauzima značajno mjesto na gastronomskoj karti Hrvatske, ministar turizma Cappelli podsjetio je kako razvoj turizma u Hrvatskoj počiva na razvoju selektivnih grana turizma kao što su zdravstveni, poslovni, sportski, nautički, ruralni, a do izražaja sve više dolazi i gastro turizam koji je posljednjih godina jedan od glavnih motiva dolazaka posjetitelja i to posebice izvan ljetnih mjeseci.

Tijekom posjeta Istarskoj županiji, ministar Cappelli obišao je i gradilište hotela Park hotelske grupacije Maistra te ACI marinu u Rovinju koja se trenutno nalazi pod kompletnom rekonstrukcijom. Cilj ovih investicija jest postići sklad ekskluzivnih komplementarnih usluga objekata smještenih u atraktivnom prostoru turističke zone Monte Mulini.

ACI marina Rovinj  trenutno prolazi kompletnu rekonstrukciju u kopnenom i u morskom dijelu. Projekt je vrijedan 160 milijuna kuna te će po završetku radova predstaviti značajan iskorak u standardima nautičkog turizma u Hrvatskoj. U morskom dijelu rekonstrukcija predviđa podjelu akvatorija u dva „bazena“ od kojih će jedan bazen djelomično tijekom ljetnog perioda biti korišten za charter i tranzitna plovila manjih dimenzija. Nova marina će imati kapacitet 196 veza na koje će moći primiti brodove prosječne dužine 17 metara, umjesto sadašnjih 11 metara. Na godišnji vez moći će se primiti i jahte do 35 metara dužine, a u tranzitu i veća plovila za koja će biti osigurano desetak vezova.

U obilasku gradilišta ministar Cappelli je istaknuo: „Porast investicija iz godine u godinu govori o tome da je Hrvatska atraktivna zemlja za ulaganja. Ove je godine u hrvatski turizam investirano 817 milijuna eura, a najave za iduću još su i optimističnije jer se predviđa 940 milijuna eura investicija te mislim da možemo biti zadovoljni tempom investiranja u hrvatski turistički sektor.“

ACI marine

Odaberi regiju:

Odaberi marinu:

Pregledaj marinu

ACI top novosti

Arhiva novosti